САЩ възнамеряват да разберат кой е отговорен за убийството на саудитския

...
САЩ възнамеряват да разберат кой е отговорен за убийството на саудитския
Коментари Харесай

Помпео: Ще разнищим убийството на Джамал Кашоги

Съединени американски щати имат намерение да схванат  кой е виновен за убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги и всеки един от тях да бъде изправен пред съда. Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в изявление за Fox News.

" Саудитците признават, че това е планувана офанзива " , сподели външният министър, отговаряйки на въпроса дали той има вяра, че принцът - правоприемник Мохамед бин Салман ал Сауд, в началото е измамил Белия дом за събитията на изгубването на Кашоги.

" Ние ще надигнем пред правораздаването всички, които са взели участие в убийството на Джамал Кашоги ", акцентира Помпей, добавяйки. Според държавния секретар  Вашингтон към този момент е отдръпнал входните визи,  издадени по-рано от редица саудитски представители, които се оказаха, че са забъркани в случая.

На 25 октомври Помпео за първи път разкри, че  Съединени американски щати имат намерение да наложат едностранни наказания  на причинителите на убийството на саудитския публицист.

Според държавния секретар Съединените щати не престават да работят в тясно съдействие с управляващите на Турция и Саудитска Арабия в следствието на убийството на Кашоги. В същото време, Помпео добави, че  Съединените щати имат намерение да продължат да поддържат значими стратегически връзки,  които са открити сред Рияд и Вашингтон.

Случаят с убийството на Кашоги разгневи интернационалната общественост. / news.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР